Museus de la Vall d'Aran, un museu en el territori Imprimir a/e

Sota el nom de Musèus dera Val d’Aran s’engloba un total de sis infraestructures museístiques gestionades directament pel Conselh Generau d’Aran: Musèu dera Val d’Aran, Glèisa de Sant Joan d'Arties, Ecomusèu çò de Joanchiquet, Fabrica dera lan, Mòla de Salardú e Mina Victòria. Són petits museus que intervenen i incideixen al llarg del territori de l’Aran amb l’objectiu d'explicar la història i les singularitats d’aquest país.

 
click
click
click
click
click
click
 
 

El Musèu dera Val d’Aran, actua com a seu central d’on a partir d’una presentació de l’Aran els visitants aniran coneixent tots el elements que la integren. Esdevé una autèntica porta d’entrada per descobrir el país.

 

S’han musealitzats espais, com Mina Victòria, i edificis com la Fabrica dera Lan. Espais i edificis amb uns valors afegits, artístics i històrics, llocs protagonistes de la història de l’Aran. L’objectiu d’és explicar la història allà on va passar.

 

Juntament amb els edificis i espais musealitzats s’han organizat una serie d’itineraris, amb el nom de Rutes del Museu, que intervenen i incideixen sobre el territori i el patrimoni d’Aran.