Serveis de l'Arxiu Imprimir a/e

a). L’Arxiu Històric General d’Aran expedeix la targeta d’investigador de la Generalitat de Catalunya que dona accés i facilita la consulta a tots el arxius de Catalunya, independentment de la seva titularitat, i als del Estat espanyol que depenen del Ministeri de Cultura.

 

b). Biblioteca auxiliar especialitzada en obres de referència, històriques i de tipus comarcal. Formada per un nombre aproximat de 1200 volums.

 

c). Servei de reprografia: fotocòpies, amb restriccions per garantir la conservació dels documents.

 

d). Organització de visites comentades de les instal·lacions adreçades a grups escolars o universitaris. També està obert a altres col·lectius de ciutadans interessats. Aquestes visites han de ser concertades amb antel·lació.

 

e). Organització de seminaris, cursos i conferències que es donen a conèixer mitjançant l’agenda cultural del Conselh Generau d’Aran i de la publicació Arxius. Butlletí del Servei d'Arxius, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

f). Assessorament respecte a la consulta dels fons i la recerca, així com de la bibliografia que pugui interessar.

 

g). Assessorament i suport a les administracions locals, Conselh Generau d’Aran i ajuntaments, pel que fa la gestió dels seus arxius administratius.

 

h). Col·laboració amb el mitjans de comunicació aranesos.


L’arxiu disposa de 12 punts de consulta.