El Crist de Mijaran acull un nou sistema expositiu Imprimir a/e

Des del passat mes de març l’emblemàtica imatge romànica del Crist de Mijaran, guardada a l’església de Sant Miquel de Vielha, gaudeix d’un nou sistema expositiu. El Conselh Generau d’Aran en col.laboració amb la parròquia va encarregar el disseny i la producció del projecte a una empresa especialitzada en projectes i serveis tècnics per a museus, degut a la seva preocupació per conservar l’escultura i oferir-li el valor que li correspon a una obra de tan destacat significat artístic.

 

La nova presentació, fruit d’un treball interdisciplinari dignifica i afavoreix la comprensió de la peça i la seva integració dins d’un espai de culte, garantint així al mateix temps la seva preservació.

 

Una nova urna estanca, dotada de diferents dispositius de seguretat i de control climàtica, constitueix l’element central de la capella lateral on es situa el Crist, protegint així la peça de les condicions mediambientals externes, reduint la temperatura, estabilitzant la humitat, i filtren les radiacions ultraviolades nocives per la magnífica policromia originària que la imatge ha conservat.

 

D’altra banda, amb la voluntat de permetre la perfecta visualització de l’obra, la vitrina incorpora una nova tecnologia d’il·luminació integrada per leds.

 

Dos plafons explicatius permeten de forma gràfica i escrita apropar i donar a conèixer el significat artístic i històric del Crist de Mijaran, obra central de l’anomenat mestre d’Erill.

 

La nova presentació es completa amb la il·luminació també mitjançant leds de les pintures del s. XVII que reprenten escenes de la vida de Crist i decoren la volta de la capella.

 

L’actuació que ha suposat un cost aproximat de 25.000 € s’emmarca dins del programa Interreg IIIA, França-Espanya, Camins Pirinencs de l’Art Romànic

 

 

Crist de Mijaran

 

Crist de Mijaran